Kort

Alcohol

Leeftijdsgrens gaat omhoog naar 18 jaar

Den Haag. - De Tweede Kamer stemde gisteren in met een wetsvoorstel dat de minimumleeftijd voor het kopen van alcohol verhoogt naar 18 jaar. Nu ligt die grens nog op 16 jaar voor het kopen van zwakalcoholische drank. Ook wordt het bezit van drank in horeca en op straat onder de 18 jaar strafbaar. Het initiatiefwetsvoorstel werd ingediend door ChristenUnie, PvdA, CDA en SGP. Novum

Arrestaties

Fraude met neptweelingen

Amsterdam. - De FIOD heeft in Tilburg een criminele organisatie opgerold die verdacht wordt van het oplichten van banken en fraude met kinderopvangtoeslagen door middel van neptweelingen. Het gaat om zo’n vier familieleden die 1,6 miljoen euro opstreken. De verdachten lieten verschillende Oost-Europese vrouwen valse aangiften doen van de geboorte van tweelingen. Novum