‘Ik heb nooit doping gebruikt. Nee, nooit. Never.’ Toen ontkende Boogerd nog

Michael Boogerd gebruikte dus wel doping, ondanks vele ontkenningen. Nadat de ene na de andere (Rabo)renner de afgelopen maanden toegaf en er steeds meer informatie over georganiseerd dopinggebruik bij de Raboploeg naar buiten kwam, volgde (eindelijk) Boogerd zelf. Hier ontkende hij nog.

In 2008 tegenover RaboSport TV, nadat de ARD hem beschuldigd had van banden met een Weense bloedbank (en dat later introk):

“Ik heb nooit doping gebruikt. Nee, nooit. Never.”

“Ik heb altijd getraind, ben altijd een serieuze wielrenner geweest. Mijn ouders hebben er alles voor gedaan vanaf dat ik zeven, acht jaar was. [...] En als je dan dit soort berichten krijgt, dat is voor die mensen ook niet leuk.”

In 2009 tegenover Mart Smeets (NOS), nadat de Duitse renner Bernhard Kohl verklaarde dat Boogerd klant was bij de Oostenrijkse dopingdealer Stefan Matschiner:

“Als ik [Kohl] om de hoek zou tegenkomen dan zou ik hem tegen de muur zetten, dan zou ik zeggen: wat bedoel je hier gvd mee.”

Over beschuldigingen dat hij bloeddoping kreeg bij Matschiner:

“Dat is pure onzin, 100 procent.”

En vorige week tegenover de NOS, nadat bekend werd dat de rekeningen van Matschiner voor een bedrag van 17.000 euro waren:

“Er zijn meerdere krachten die een rol spelen om voorlopig nog niet te praten.”

    • Peter Zantingh