Gijrath Media Groep failliet

GMG, organisator van het evenement Miljonair Fair en uitgever van de bladen Jackie, JFK en LXRY , is failliet. Dat maakte het bedrijf van Yves Gijrath gisteren bekend via zijn website. Morgen wordt de boedel van het kantoor in Buitenveldert op een executieveiling verkocht.

De Gijrath Media Groep, nu ook bekend onder de naam BTV Group BV, zat al langer in zwaar weer: de laatst bekende jaarcijfers uit 2011 lieten een verlies van 975.768 euro zien, en een schuldenlast van 1.568.559 euro.

In een verklaring schrijft GMG: „De achtergrond van het faillissement houdt verband met de als gevolg van diverse (externe) oorzaken ontstane liquiditeitstekorten, waardoor GMG ernstig wordt belemmerd in de uitvoering van haar werkzaamheden en de plannen voor de toekomst.”

De dertig medewerkers van het bedrijf zijn gisterenmiddag ingelicht over de situatie. GMG zegt te werken aan „oplossingen” en het behoud van arbeidsplaatsen, maar dit lijkt weinig kansrijk, daar de bureaus, computers en zelfs de nietmachines donderdag worden geveild.

In december ontdekte maandblad Quote dat Gijrath in 2009 noodgedwongen vrijwel al zijn aandelen in GMG had verkocht aan vastgoedinvesteerders Paul en Marc Schaling.

Yves Gijrath was de afgelopen maanden ook in het nieuws als zaakwaarnemer van Badr Hari, de kickbokser die wordt verdacht van poging tot doodslag. Gijrath verdedigde Hari en zei een miljoenenbusiness in hem te zien. Vorige week werd bekend dat Badr Hari alle banden met Gijrath heeft verbroken.

Gijrath wilde gisteren niet zelf reageren op het nieuws. Op Twitter liet hij zaterdag weten: „Het is overduidelijk dat ik zwaar onder druk sta. Zie Telegraaf vandaag. Houdt het dan nooit op, lief dagboek? Ik blijf strijdlustig.”