Fraaie torso van 66 jaar boeit niet langer

Bullet to the Head. Regie: Walter Hill. Met: Sylvester Stallone, Sung Kang. In: 76 bioscopen.**

Arnold Schwarzenegger faalde in Amerika commercieel met The Last Stand, Sylvester Stallone als huurmoordenaar tegen ongure projectontwikkelaars in Bullet to the Head. Het is een routinewerkje zoals je van de 71-jarige actieveteraan Walter Hill verwacht. Decor is New Orleans post-Katrina, ofwel gruizige beelden met corruptie, strippers, Mardi Gras, de Bayou en scheurblues.

Stallone speelt Jimmy Bonomo, een huurmoordenaar met regels („geen vrouwen, geen kinderen, alleen gespuis”) die gewoon deugt als je hem beter kent. Jimmy heeft een wraakmotief als een partner sterft; een nieuwe buddy dient zich aan met de jonge, brave politieman Taylor Kwon, die leuk met Jimmy kibbelt over ras, leeftijd en moraal. Zwakke plek is zijn dochter, een getatoeëerde lellebel.

De rest kan je uittekenen, tot aan de finale in een roestfabriek waar bodybuilders elkaar met brandweerbijlen te lijf gaan. Best nostalgisch, die langs de bodem slepende gorgelstem en die mooi uitgelichte torso van 66 jaar, met aders als kabeltouwen over krakende spierbundels gespannen. Bewonderenswaardig ook hoeveel tijd opa Stallone in het krachthonk steekt, maar het falen van Bullet to the Head is toch ook een argument de aandacht te verleggen richting biljart of curling. De doelgroep, jongemannen, lijkt op zijn geriatrische machoposes uitgekeken.

    • Coen van Zwol