De trailer: The Croods

** DreamWorksbaas Jeffrey Katzenberg kondigde vorige week 350 ontslagen aan: animatiefilm Rise of the Guardian had 83 miljoen dollar verlies opgeleverd. Zo’n crisis moet je gebruiken, vindt Katzenberg: de studio van Madagascar, Shrek en Kungfu Panda maakt voor het eerst een verliesgevende animatiefilm en is dus creatief vastgelopen. O ja? Zie je dat aan opvolger The Croods? De trailers wijzen er inderdaad op. Het gaat over holenmensen met moderne besognes – denk Flintstones – die op de vlucht voor een natuurramp stuiten op een verloren wereld. Dochter Eep valt op een innovatieve rebel; haar bangige, conservatieve vader vindt dat alleen slappelingen eigen ideeën hebben. Voorspelbare psychodynamiek dus, en flauwe grappen: de buzz is zwak, de trailer belooft weinig. Verwacht: 27 maart. (CvZ)