Boogerd voelde zich een nationale schietschijf - bekijk het hele interview

Eerder vandaag bleek al dat Michael Boogerd dan toch bekent dat hij tijdens zijn wielercarrière doping heeft gebruikt. Vanavond zond NOS het interview uit. Boogerd vertelt dat hij het zwaar heeft gehad. “De druk was killing.” Kijk hier het hele interview terug.

HILVERSUM - Michael Boogerd geeft in een interview met de NOS openheid van zaken over zijn gebruik van doping. ANP BRON NOS **NO ARCHIVES NO SALES**
HILVERSUM - Michael Boogerd geeft in een interview met de NOS openheid van zaken over zijn gebruik van doping. ANP BRON NOS **NO ARCHIVES NO SALES**

Eerder vandaag bleek al dat Michael Boogerd dan toch bekent dat hij tijdens zijn wielercarrière doping heeft gebruikt. De voormalige kopman van de Raboploeg vertelt in een interview met NOS, vanavond uitgezonden, dat hij het zwaar heeft gehad. “De druk was killing.”

Boogerds belangrijkste overwinning, in La Plagne in 2002, kwam ook voorbij. Op 24 juli 2002 schreef hij na een onnavolgbare solo de zware Tour-etappe naar La Plagne op zijn naam. Beelden die nu toch heel anders aanvoelen dan destijds:

Behaalde hij deze fenomenale overwinning ook op doping? Dat wil Boogerd niet bekennen in het interview: hij noemt geen namen en zegt niet bij welke etappes hij doping gebruikte. Ontkennen doet hij het ook niet: “La Plagne is in de periode tussen ’97 en 2007″. Kijk hier het hele interview terug:

Plus nog wat extra fragmenten die de NOS later vrijgaf:

Maar als we De wereld draait door‘s LuckyTV moeten geloven, had Boogerd nog heel wat meer te bekennen…