Analyse van mijn to-do-lijst

De app //

Weave iPhone, gratis

To-do-lijstjes in de vorm van een app zijn er genoeg, maar Weave doet iets unieks. Niet alleen zet je erin wat je nog moet doen en wanneer het af moet zijn, ook voer je naderhand in hoeveel tijd je erin gestoken hebt en hoeveel geld het je gekost of opgeleverd heeft – vooral handig voor de zzp’er. Omdat je to-do’s kunt toekennen aan een langer lopend project, berekent de app hoeveel tijd en geld daar in totaal in gestoken of mee verdiend is. Of je bekijkt de totalen per week, maand en jaar.

Afgezien daarvan is Weave vergelijkbaar met bijvoorbeeld Astrid en Wunderlist: amicale notificaties („Hi there! Just a friendly reminder...”), mooi vormgegeven en simpel in het gebruik. Het beginscherm toont de dingen die op dat moment gedaan moeten worden en met het plusje rechtsboven voeg je een nieuwe to-do toe. Je kunt taken met anderen delen en uiteraard naar hartelust afvinken.

Maar er ontbreekt één belangrijke functie: het invoeren van terugkerende taken. Dat betekent dat je bijvoorbeeld een wekelijkse deadline steeds opnieuw moet invoeren. Het zal velen er, ondanks dat de rest dik in orde is, van weerhouden deze app te kiezen om de productiviteit mee op te schroeven.

    • Peter Zantingh