Verlangen naar wat echt is

None

Gaan// Opera De stilte van Saar Vocaallab en ensemble klang Dordrecht, t/m 10/3, vocaallab.com ***

Saar is een meisje met 203 Facebook-vrienden dat zomaar instort. Een grotesk medisch trio informeert of ze nog maagd is en adviseert elektroshocks. „Ze is gewoon normaal toch?” vraagt vader Theo vertwijfeld. De normaliteit is Saar te veel geworden; ze is zo aangepast dat ze een kopie zonder origineel is geworden, in de korte opera De stilte van Saar van muziektheater Hollands Diep. De opera thematiseert het verlangen naar echtheid. Met de zangers van Vocaallab is de cast sterk bezet, al krijgen de karikaturale bijfiguren meer ruimte om te schitteren dan sopraan Jennifer van der Hart als het vlakke hoofdpersonage. Stemmen slaan over of bevriezen een tijdlang op één toon. De muziek van Vanessa Lann is toegankelijk en obsessief.

    • Joep Stapel