Tweede lichaam gevonden bij zoektocht naar bejaard echtpaar

De politie zette vanochtend de weg af voor onderzoek bij de vindplaats van twee lichamen. Foto ANP / Catrinus van der Veen

In het Groningse Hoogkerk heeft de politie vandaag twee lichamen gevonden. Zeer waarschijnlijk gaat het om de twee bejaarden die sinds gisteren worden vermist.

Het echtpaar had een boot in het Hoendiep in Groningen en zou gistermiddag een mogelijke koper ontvangen. Sindsdien werden de man en de vrouw vermist. De auto van het echtpaar stond onbeheerd bij de ligplaats van de boot. De boot zelf dreef verderop.

De politie maakte het aantreffen van de lijken vanochtend bekend via Twitter:

Twitter avatar polgroningen Politie Groningen Lichaam aangetroffen in het water nabij #Hoogkerk. We onderzoeken momenteel om wie het gaat. Omgeving ruim afgezet.
Twitter avatar polgroningen Politie Groningen Zojuist ook een tweede lichaam aangetroffen in het water. #Hoogkerk Onderzoek volop bezig.

De politie moest de laatste tweet al snel weer intrekken, maar maakte later vandaag bekend dat er alsnog een tweede lichaam was gevonden. Bewoners van een woonboot hebben een van de lichamen vanochtend aangetroffen in het Hoendiep, zo bericht RTV Noord.

De familie van het bejaarde echtpaar werd ongerust toen het stel gisteren niet terugkwam van de afspraak met de koper en ging op zoek. Het echtpaar had een afspraak in Hoogkerk, waar hun boot lag afgemeerd. Daar vonden de familieleden alleen hun auto. De boot was weg en daarom waarschuwden ze de politie.

De politie zocht met onder meer een helikopter naar de boot. Die werd in de loop van de nacht in het Hoendiep nabij Hoogkerk gevonden. Het vaarverkeer is stilgelegd.

Update 18.00 uur:
Het gaat inderdaad om de lichamen van de twee vermiste bejaarden uit Aduard. Ze zijn door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie.

    • Pim van den Dool