Tienerster Menzo wil niet meer zingen

Imperium 110122 035
Imperium 110122 035
Zien muzieksoap

Het Imperium

RTL 8, 20.30-22.30 uur

Vrouw aan de drank, man aan de macht, maîtresse wil trouwen, dochter is van paard gevallen en zal nooit meer dansen, ster keert terug en zint op wraak. Vrouwenzender RTL 8, voornamelijk gericht op Amerikaanse series en films, zendt voor het eerst Nederlands drama uit: Het Imperium, een vierdelige tv-serie die zich afspeelt in de muziekindustrie.

De serie is bedacht en geproduceerd door Lucio Messercola, die negentien was tijdens de opnames. Dat hij Het Imperium vanuit het niets uit de grond heeft gestampt, pleit voor de jongeling. Producent Peter Römer koppelde hem aan zijn dochter, actrice Nienke Römer, die hier debuteert als scenarist. De uitzending van Het Imperium, opgenomen in 2010, is vertraagd. Wegens geldnood, maar wellicht ook om artistieke redenen. De serie draait om de strijd tussen ex-tienerster Menzo (Wesley Mutsaars) die niet meer wil zingen en een opvliegende platenbons Bart (Filip Bolluyt) die de tiener nodig heeft om zijn bedrijf te redden. Menzo naait zijn ex-baas door een compromitterende video van diens vrouw (Caroline van den Berg) door te spelen aan Albert Verlinde (Albert Verlinde).

Luchtig en geestig bedoeld, maar het resultaat is een goedkope, amateuristische soap met een voorspelbaar verhaal en slecht spel.

Wilfred Takken