Sacha de Boer vertrekt bij NOS Journaal

Sacha de Boer wil meer tijd besteden aan haar fotoreportages.
Sacha de Boer wil meer tijd besteden aan haar fotoreportages.

Nieuwslezeres Sacha de Boer vertrekt op 3 mei als anchor van het Achtuurjournaal. Ze wil meer tijd besteden aan haar fotoreportages.

De Boer in een verklaring: „Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik op dit moment enorme behoefte aan slow journalism. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren.”

De Boer werkte ruim zestien jaar bij de NOS en was tien jaar presentator van het Achtuurjournaal, naast Rob Trip. Vorig seizoen maakte ze een grote verandering mee als presentator: in het nieuwe decor moest zij voortaan staan en wandelen. De Boer: „De tafel was als een magneet waar mijn handen aan vastzaten.”

De Boer (1967) groeide op in Weesp en studeerde communicatiewetenschappen. In 1992 begon ze bij Amsterdamse stadsomroep AT5. Ook was ze redacteur bij Concertradio. In 1995 stapte zij over naar RTL5. Na een half jaar begon zij met Veronica Nieuwslijn, samen met Rick Nieman, thans presentator van RTL Nieuws en haar echtgenoot.