Ministeriële telefoontjes

The smartphones belonging to members of President Barack Obama's cabinet are pictured in a storage box outside the room during their first cabinet meeting of the second term at the White House in Washington, March 4, 2013. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS)
The smartphones belonging to members of President Barack Obama's cabinet are pictured in a storage box outside the room during their first cabinet meeting of the second term at the White House in Washington, March 4, 2013. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS) Reuters

De eerste Amerikaanse kabinetsvergadering na de herverkiezing van president Obama zou gisteren direct een pittige worden. Overheidsinstanties in de VS moeten gezamenlijk 85 miljard dollar bezuinigen, omdat de president afgelopen vrijdag geen overeenstemming wist te bereiken met het Amerikaanse Congres over een alternatief om het begrotingstekort aan te pakken.

Obama zei gisteren voorafgaand aan de eerste vergadering, dat hij probeert Amerikaanse families zoveel mogelijk te ontzien, maar dat alle huishoudens de bezuinigingen zouden gaan voelen en de economie eronder zal lijden. Tijdens de kabinetsvergadering zouden in ieder geval „hele moeilijke beslissingen” moeten worden genomen, aldus Obama.

Mobieltjes mochten gisteren niet mee de zaal in. Daarvoor stond een speciaal bakje in de gang. Van welke minister de roze iPhone is, is niet duidelijk.