Machtsstrijd en drankzucht in de muziekindustrie

Het ImperiumRTL 8, 20.30-22.30 uur

Vrouw aan de drank, man aan de macht, maîtresse wil trouwen, dochter is van paard gevallen en zal nooit meer dansen, ster keert terug en zint op wraak.

Vrouwenzender RTL 8, voornamelijk gericht op Amerikaanse series en films, zendt voor het eerst Nederlands drama uit: Het Imperium, een vierdelige tv-serie (die in tweeën wordt uitgezonden) die zich afspeelt in de muziekindustrie.

De serie is bedacht en geproduceerd door de onbekende jongeling Lucio Messercola, die negentien was tijdens de opnames. Dat hij Het Imperium vanuit het niets uit de grond heeft gestampt, pleit voor hem. Producent Peter Römer koppelde hem aan zijn dochter, actrice Nienke Römer, die hier debuteert als scenarist. De uitzending van Het Imperium, opgenomen in 2010, is vertraagd. Wegens geldnood, maar wellicht ook om artistieke redenen.

De serie draait om de strijd tussen een verwende ex-tienerster Menzo (Wesley Mutsaars) die niet meer wil zingen en een harde, opvliegende platenbons Bart (Filip Bolluyt) die de tiener nodig heeft om zijn bedrijf te redden. Menzo naait zijn ex-baas door een compromitterende video van diens vrouw (Caroline van den Berg) door te spelen aan Albert Verlinde (Albert Verlinde).

Luchtig en geestig bedoeld, maar het resultaat is een goedkope, amateuristische soap met een voorspelbaar verhaal en slecht spel. Ze schreeuwen als ze willen laten merken dat ze boos zijn.

    • Wilfred Takken