Kunst in de bioscoop

zien// Manet in de bios Cinemec Ede, 11 april cinemec.nl

Reizen hoeft niet meer. Een tentoonstelling van beroemde schilderijen kun je nu ook in je eigen stad bekijken, in de bioscoop. De eerste uitzending in dit genre was Leonardo Live, die de kijker binnenliet op de al snel uitverkochte tentoonstelling over Leonardo da Vinci. In zo’n duizend bioscopen over de hele wereld kon je op hetzelfde moment hetzelfde schilderij op dezelfde wand in de National Gallery zien hangen. Het nadeel is dat je niet zelf de details kunt kiezen (nu ja, daar heb je Google Art Project voor). Het voordeel is dat kunsthistorici en andere experts kunnen wijzen op dingen die je zelf over het hoofd zou zien. Voorlopig zijn de tentoonstellingen in Nederland maar in één bios te bekijken, CineMec in Ede. Op 11 april is daar als eerste Manet te zien.