Kortkolom sport

De Graafschap pakt derde periodetitel

Amsterdam. De Graafschap heeft gisteren zonder zelf in actie te komen de derde periode in de eerste divisie gewonnen. Door het gelijkspel van FC Volendam bij FC Den Bosch (1-1) kan de Doetinchemmers de periodetitel niet meer ontgaan. De Graafschap, vijfde in de competitie, is hierdoor verzekerd van nacompetitie. In de subtop won het financieel geplaagde SC Veendam gisteren met 3-1 bij SC Cambuur. Onderin versloeg Emmen thuis Excelsior met dezelfde cijfers. Middenmoter Fortuna Sittard won thuis met 1-0 van laagvlieger Almere City. (NRC)

WK windsurfen: Van Rijsselberghe aan kop

Buzios. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft bij het WK in het Braziliaanse Buzios goede zaken gedaan in de RS:X-klasse. Hij veroverde de koppositie in het klassement en staat op vijftien punten, zes punten voor de nummer twee. Het is maar een klein gaatje, zegt hij op de website van de Watersportbond. „Die kan je in een race verspelen, maar daar gaan we niet van uit.” Van Rijsselberghe is olympisch kampioen en de wereldkampioen van 2011. Morgen is de medaillerace. (NRC)

Schuld Liverpool is nu ruim 100 miljoen

Liverpool. De schuld van de Engelse voetbalclub Liverpool is het afgelopen jaar met eenderde toegenomen, tot zo’n 100 miljoen euro. Dit blijkt uit de gisteren gepresenteerde jaarcijfers. Het verlies komt vooral door spelerstransfers. Volgens directeur Ian Ayre is er geen reden tot paniek. „Het kan per seizoen enorm veel verschillen, onze schulden gaan op en neer. In het voetbal kunnen die bedragen dan aanzienlijk zijn.” Liverpool kwalificeert zich zelden voor de lucratieve Champions League. Met de tegenwoordige zevende plaats in de Premier League lijkt dit ook dit jaar niet te gebeuren. Wel haalde Liverpool de finale van de FA Cup en League Cup. (Novum, NRC)

Bendtner geschorst na dronken rit

Kopenhagen. Voetballer Nicklas Bendtner (25) is door de Deense bond voor een half jaar geschorst voor interlands. De spits van Juventus werd zondag in het centrum van Kopenhagen beboet, omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Bendtner betuigde spijt in de Deense media, maar kreeg van voetbalbond DBU zes maanden de tijd om „na te denken over zijn toekomst als Deens international.” Door de schorsing mist de 55-voudig international cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië, Bulgarije en Armenië. (NRC)

Hiddink misschien toch door als trainer

Amsterdam. Guus Hiddink (66) gaat na dit seizoen misschien toch door als trainer. Bij het Russische Anzhi Makhachkala heeft hij een aflopend contract, maar Hiddink vindt het nog „te vroeg om de knoop door te hakken”, zegt hij het Russische blad Sport Express. „Als Anzhi zo ambitieus blijft, niet alleen met het eerste elftal, maar binnen de hele organisatie, kan alles gebeuren.” Het schatrijke Anzhi is kansrijk voor het kampioenschap en plaatsing voor de Champions League. (NRC)