Kortkolom binnenland

None

Politie zoekt vermist ouder echtpaar

Groningen. De politie in Groningen is sinds gistermiddag met onder meer een boot, een helikopter en duikers op zoek naar een vermist ouder echtpaar uit Aduard. Vanochtend werd een lichaam gevonden in het water bij het Groningse Hoogkerk. Of dat van een van hen is, moet nader onderzoek uitwijzen. Het gaat om een man van 70 en een vrouw van 68 jaar. Het echtpaar had een boot bij Hoogkerk liggen en zou gistermiddag een mogelijke koper ontvangen. Toen het stel niet terugkwam van de afspraak ging de familie op zoek. Op de onbeheerd ronddrijvende boot zijn sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf, meldde de politie. (NRC)

Huur naar inkomen bij meeste corporaties

Amsterdam. Ruim driekwart van de wooncorporaties gaat de inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoeren om financieel gezond te blijven. Een op de tien corporaties doet dat niet, omdat volgens hen de kosten niet opwegen tegen de inkomsten. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs 220 corporaties. Vandaag stemt de Eerste Kamer naar verwachting in met de maatregel van minister Blok (Wonen, VVD). Afhankelijk van het inkomen stijgt de huur met 4 tot 6,5 procent. Blok wil zo scheefhuurders verleiden naar een duurdere huurwoning of een koophuis te verhuizen. (NRC)

Vliegtuigen geland op Schiphol na defecten

Amsterdam. Drie vliegtuigen zijn gisteren na technische problemen weer veilig op schiphol geland. Een toestel van Easyjet, onderweg naar Londen, raakte in de problemen nadat er vogels in de motor terecht zouden zijn gekomen. Dat meldde omroep RTV Noord-Holland. Eerder op de dag moesten al een vliegtuig van Delta Airlines en een toestel van KLM met problemen terugkeren naar de luchthaven. (Novum)

Trein ramt kraan in Groningen

Waterhuizen. Een trein van Arriva is gisteren op een rijdende bouwkraan gebotst op het spoor tussen Groningen en Zuidbroek. De kraanmachinist raakte gewond, meldde de politie. De ruim zestig treinpassagiers kwamen met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde kort voor het middaguur ter hoogte van het dorpje Waterhuizen. (Novum)

Oranje strik logo troonswisseling

Amsterdam. Een oranje strik is het logo van het Nationaal Comité Inhuldiging. De strik dient onder meer als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die door het comité zijn geselecteerd. Activiteiten die „origineel, positief en authentiek” zijn komen in aanmerking voor de erkenning, liet het comité gisteren weten. De strik is een ontwerp van grafisch ontwerper Irma Boom. (Novum)