Koolhaas-film

zien// documentairekoolhaas houselifetheater dakota, den haag Vanavond, 19.30, theaterdakota.nl

Hoe is het om te wonen in een architectonisch meesterwerk? Dat verbeeldt de documentaire Koolhaas Houselife van de Franse filmmakers Ila Bêka en Louise Lemoîne, vanavond te zien in Den Haag. De film toont de wereldberoemde villa Maison à Bordeaux, ontworpen door Rem Koolhaas, gezien door de ogen van de excentrieke huishoudster Guadalupe Acedo. De woning werd in 1998 gebouwd bij Bordeaux, in opdracht van een ouder koppel van wie de man invalide was geraakt na een auto-ongeluk. Het huis, met veel glas gebouwd rond een grote platformlift, moest de bewoners doen vergeten welke gevangenis hun oude woning was geworden. Voor aanvang is er een rondleiding door The Apartment, de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Maurice Bogaert, die is gefascineerd door de manier waarop ruimtes en interieurs worden gefilmd.