Honkballers door op WK na zege op Australië

De Nederlandse spelers vieren de overwinning op Australië. Foto Reuters / Pichi Chuang

De Nederlandse ploeg is door naar de tweede ronde van de World Baseball Classic. In de wedstrijd die (onze tijd) vanochtend vroeg begon, werd Australië met 4-1 verslagen.

Nederland kwam al in de eerste inning op voorsprong en maakte een inning later met drie punten het verschil nog groter. Australië, dat de eerdere twee wedstrijden ook al had verloren, deed alleen in de zevende inning iets terug. Starter Rob Cordemans blonk uit door in vijf inningen slechts twee honkslagen op te geven.

Nederland zorgde zaterdag voor een stunt door in zijn eerste WK-wedstrijd Olympisch kampioen Zuid-Korea met 5-0 te verslaan. Zondag ging het tweede duel tegen thuisland Taiwan echter verloren, waardoor winst op Australië vanochtend noodzakelijk was om door te gaan naar de volgende ronde.

In de tweede ronde komt Nederland aanstaande vrijdag in Tokio Cuba of Japan tegen. Welke van de twee het wordt, is morgen bekend.

    • Peter Zantingh