Gesluierd zonnig

Het slot van februari en de eerste maartdagen verliepen somber en kil, maar eindelijk, daar was de zon dan. Die hadden we te danken aan een hogedrukgebied dat dagenlang ten noordwesten van ons vertoefde en vervolgens aan de wandel ging. De komende dagen hangt het boven de noordelijke Balkan.

Tussen dit systeem en een depressie bij Noordwest-Spanje voeren matige oostelijke tot zuidoostelijke winden zachte en droge lucht aan. De Spaanse storing stuurt wel hoge bewolking onze kant op, waardoor het woensdag niet meer strak blauw is, maar de zon meer gesluierd schijnt. De temperatuur blijft comfortabel in de middag. Het hoogstandje van dinsdag wordt wellicht net niet meer gehaald, maar het wordt toch nog 10 graden op de Wadden tot 15 graden lokaal in het zuiden van het land.

De dagen daarna trekt de storing noordwaarts en komen zwakke storingen naderbij. Donderdag is het daarom bewolkter, maar nog droog, terwijl er vrijdag wat lichte regen gaat vallen.

Vanwege de bewolking zal het ’s nachts met 3 tot 6 graden zachter blijven dan de nachten hiervoor, tijdens welke het nog tot lichte vorst kwam.

Overdag wordt het 7 graden op de Wadden tot 15 graden in Brabant. Het weekeinde verloopt eveneens zwaar bewolkt, met soms wat lichte regen. Vooral zondag doet de middagtemperatuur een stapje terug en wordt het 6 tot 12 graden.