Gered uit de vuilnisbak

Gaan// Diner en Debat Damn Food Waaste Foodguerrilla Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Vanavond 18.30 uur, foodguerrilla.nl

Bijna een kwart van al het geproduceerde voedsel belandt in de vuilnisbak. Zonde, vinden de oprichters van het actieplatform FoodGuerrilla. Wie ook liever geen eten verspilt, kan aanschuiven bij Pakhuis de Zwijger voor een no waste dinner , geheel bereid uit ‘afgekeurde’ ingrediënten. Na het toetje zal de Britse historicus, activist, schrijver en waste hero Tristam Stuart in gesprek gaan met de oprichters over initiatieven tegen voedselverspilling als Thuisafgehaald, Proviandruil, Foodsharing en FoodSwap (sites waarmee je eten deelt of ruilt). Ook aardappelboer Krispijn van den Dries en Onno Franse van Ahold komen aan het woord. Doe mee met pressure cooking, de brainstormsessie voorafgaand aan het diner.

    • Anne-Martijn van der Kaaden