Dijsselbloem houdt rekening met mogelijk nog meer fraude bij SNS

Jeroen Dijsselbloem sluit niet uit dat er meer verdenkingen van fraude bij SNS Reaal naar boven komen. De minister van Financiën noemt het “geruststellend” dat de mogelijke fraude bij de bank en verzekeraar nu naar buiten komt. “Dat betekent dat er echt schoon schip wordt gemaakt en dat is precies wat ik wil.”

Foto ANP / Martin Beekman

Jeroen Dijsselbloem sluit niet uit dat er meer verdenkingen van fraude bij SNS Reaal naar boven komen. De minister van Financiën noemt het “geruststellend” dat de mogelijke fraude bij de bank en verzekeraar nu naar buiten komt. “Dat betekent dat er echt schoon schip wordt gemaakt en dat is precies wat ik wil.”

Dijsselbloem deed zijn uitspraken vanmiddag in zijn wekelijkse gesprek met RTLZ.

“Op het moment dat je alle tegels oplicht, zeker in de vastgoedpoot, dan sluit ik niet uit dat we nog meer tegenkomen.”

De minister benadrukte dat zowel justitie, als de nieuwe directie van SNS Reaal onderzoek doet naar mogelijke fraude.

Zwijggeld klokkenluider?

De voormalige interim-topman van de vastgoedpoot, Buck Groenhof, zit vast op verdenkingen van omkoping, oplichting en witwassen bij SNS. Gisteren meldden De Telegraaf en Het Financieele Dagblad dat een klokkenluider zwijggeld kreeg aangeboden van de bank.

De bank werd op 1 februari voor 3,7 miljard euro genationaliseerd omdat de problemen bij de vastgoedtak te groot waren geworden.

    • Jules Seegers