Vliegtuig met 40 inzittenden stort neer in Congo - 36 doden

Congolese politieagenten staan op de landingsbaan van het vliegveld in Goma na het ongeluk.
Congolese politieagenten staan op de landingsbaan van het vliegveld in Goma na het ongeluk. Foto ANP / Phil Moore

In de Congolese stad Goma is een vliegtuig neergestort. Volgens de de burgemeester zijn daarbij 36 mensen om het leven gekomen, meldt AP. Vier mensen overleefden de val.

Het Fokker-toestel met veertig mensen aan boord van de private luchtvaartmaatschappij CAA vloog van de centraal gelegen stad Lodja. Toen het propellorvliegtuig tijdens slecht weer in het oostelijke Goma probeerde te landen, ging het mis. Door de zware regen landde het vliegtuig naast de landingsbaan op een landgoed. De piloot wist huizen te ontwijken en er zouden geen mensen op de grond zijn geraakt.

De Democratische Republiek Congo heeft een van de slechtste luchtveiligheidsreputaties ter wereld. Vorig jaar overleed de persoonlijke adviseur van president Kabila nog bij een crash in de Congolese stad Bukavu. Ook in Goma zijn vaker vliegtuigen neergestort. De landingsbaan is nooit volledig gerepareerd nadat een vulkaanuitbarsting de baan in 2002 onder de lava bedolf.

Hier ligt Goma:


View Larger Map

    • Anouk van Kampen