Verzwolgen en verdwenen, voor altijd

Florida

Reddingswerkers in Florida hebben de zoektocht naar de man (36) die in zijn slaapkamer werd verzwolgen door een gat onder de vloer, gestaakt. Volgens de autoriteiten is de kans klein dat zijn lichaam nog wordt teruggevonden. De man verdween donderdagnacht in een zes meter brede sinkhole, een plotselinge verzakking in de grond die ontstaat op plekken waar kalksteen wordt afgedekt door lossere sedimenten als klei en zand. Als de kalksteen oplost in grondwater ontstaan onderaardse grotten waarvan het plafond kan inzakken. Florida ligt bezaaid met sinkholes, maar het komt zelden voor dat er iemand in verdwijnt. Op de bovenste foto staat het huis van de man uit Tampa, dat gisteren werd afgebroken. Op de foto in het midden een sinkhole in de Chinese stad Taiyuan in 2012. Er vielen geen slachtoffers. In Guatemala (foto onder) ontstond in 2010 een sinkhole door zware regenval als gevolg van de tropische storm Agatha. Niemand verdween in het gat.