Twee plaatsjes winst voor Koch in de VS

Herman Koch zet zijn opmars in de VS voorzichtig voort. The Dinner staat in de laatste bestsellerlijst van de NY Times op plaats zeven.

Koch kwam vorige week de lijst binnen op plek negen, hij heeft dus twee plaatjes winst geboekt. De lijst, bestaande uit 35 titels, wordt verder gedomineerd door louter Amerikaanse auteurs. Koch is, zoals hij het in De wereld draait door verwoordde, ‘de enige buitenlander op de lijst’.

De lijst, waar The Dinner samengevat wordt als ‘Two couples meet in an Amsterdam restaurant to discuss their sons’ criminal activities’, wordt momenteel aangevoerd door de roman Alex Cross, Run van thrillerschrijver James Patterson.

The Dinner wordt uitgegeven door uitgeverij Hogarth, een imprint van Random House. Het is het eerste boek dat door Hogarth op de markt werd gebracht.

    • Sebastiaan Kort