Pedoseksueel Sytze van der V. weer half jaar de cel in

Pedoseksueel Sytze van der V. moet zes maanden de cel in, het resterende deel van zijn voorwaardelijke celstraf. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch vandaag besloten, meldt Novum. Justitie had daarom gevraagd omdat de reclassering geen goed toezicht op hem kan houden.

Pedoseksueel Sytze van der V. moet zes maanden de cel in om het resterende deel van zijn voorwaardelijke celstraf uitzitten. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch vandaag besloten, meldt Novum. Justitie had daarom gevraagd omdat de reclassering geen goed toezicht op hem kan houden.

Het toezicht op Van der V. verloopt al sinds zijn vrijlating in 2009 stroef. Hij leidde mede door een opgelegd gebiedsverbod door de gemeente Eindhoven een zwervend bestaan waardoor toezicht door de reclassering een moeilijke opgave werd. Van der V. moest daarom vorig jaar al drie van de negen maanden voorwaardelijke celstraf uitzitten.

Begin deze maand stelde justitie dat Van der V. zich weer niet aan de voorwaarden heeft gehouden. Sindsdien zit hij weer vast. Volgens het OM heeft de reclassering al het mogelijke gedaan om het toezicht te doen slagen.

Van der V. werd tot twee jaar en drie maanden cel veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Wanneer Van der V. ook het laatste deel van zijn voorwaardelijke celstraf erop heeft zitten, hoeft hij zich niet meer te houden aan voorwaarden of toezicht.

    • Anouk Eigenraam