Real Madrid wint weer van Barcelona; Suárez topscorer

Voor de tweede keer binnen een week heeft Real Madrid gewonnen van FC Barcelona. In Madrid werd het 2-1, door doelpunten van Karim Benzema en Sergio Ramos. Lionel Messi scoorde tegen. Dinsdag had Real voor de beker al met 3-1 gewonnen in Barcelona, waardoor de Madrilenen de finale bereikten. Barcelona-spelers vonden dat hun in de slotfase een penalty onthouden werd, toen Adriano over de knie ging bij Ramos. De scheidsrechter werd na het eindsignaal belaagd door doelman Victor Valdés, die zijn tweede gele kaart kreeg.

In de Spaanse competitie staat de ploeg uit de hoofdstad op de derde plaats, dertien punten achter op Barcelona. Nummer twee Atlético Madrid speelde gelijk bij Málaga: 0-0.

In de Premier League won Tottenham Hotspur thuis met 2-1 van stadsgenoot Arsenal. Door deze uitslag is Tottenham nu de beste club uit Londen. Achter de twee clubs uit Manchester, United en City, staat Tottenham derde, voor Chelsea en Arsenal. United koerst af op de titel, vijftien punten los van City.

Op de Engelse topscorersranglijst is oud-Ajacied Luis Suárez de oud-Feyenoorder Robin van Persie gepasseerd. Uit bij Wigan Athletic scoorde de Uruguayaan drie keer, waardoor hij op 21 treffers staat. Zijn ploeg Liverpool won met 0-4. Manchester United won ook met 4-0, thuis van Norwich City, maar Van Persie scoorde niet en blijft negentien doelpunten achter zijn naam houden. Zijn ploeggenoot Shinji Kagawa maakte drie van de vier treffers voor de ploeg uit Manchester.

In Duitsland won Schalke 04 met 1-4 bij VfL Wolfsburg. Klaas-Jan Huntelaar maakte een van de vier doelpunten voor het team uit Gelsenkirchen. Door de zege klom Schalke naar de zesde plaats, die aan het eind van het seizoen recht zou geven op een ticket voor de Europa League. Koploper Bayern München won zonder de geblesseerde Arjen Robben met 0-1 bij 1899 Hoffenheim. Het kampioenschap kan de Zuid-Duitsers nauwelijks meer ontgaan; nummer twee Borussia Dortmund staat zeventien punten achter.