Queen Elizabeth II weer uit het ziekenhuis na buikgriep

De Britse koningin Elizabeth verlaat het King Edward VII ziekenhuis in Londen. Foto Reuters / Andrew Winning

Koningin Elizabeth heeft het ziekenhuis vanmiddag verlaten na een korte opname. Ze liep zonder te worden ondersteund naar de auto die haar kwam afhalen. Gisteren werd de koningin opgenomen in het ziekenhuis met buikgriepsymptomen en maagklachten.

Eerder vandaag werd nog gezegd dat ze twee dagen in het King Edward VII ziekenhuis in Londen zou verblijven. De 86-jarige koningin werd vrijdag ziek en werd tot gisteren nog thuis behandeld. Uit voorzorg werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. Het is de eerste keer in tien jaar dat de koningin werd opgenomen.

Volgens Buckingham Palace is de koningin verder kerngezond. Wel zijn haar afspraken voor de rest van de week afgelast.

    • Anouk van Kampen