Overspel terwijl je liefje toekijkt

None

Cheat on meRTL 5, 20.30-22.00 uur

„Mijn grootste angst is dat mensen erachter komen dat wij bij elkaar horen. En mijn andere grootste angst is dat hij iets met een andere vrouw doet. Maar dat kan ik me niet voorstellen.”

De deelneemster van Cheat on me, het nieuwe overspelprogramma van RTL5, is duidelijk uitgezocht op haar naïviteit. Ze is met haar vriendje en negen andere stellen naar een villa in Thailand gereisd voor een wreed spel onder leiding van Jan Kooijman. De kandidaten worden gekoppeld aan iemand anders dan hun eigen lief. Niemand weet wie bij wie hoort, en ze moeten alles doen om hun relatie verborgen te houden.

Dat wordt veel sabbelen, zoenen en dingen onder de gordel, onder de ogen van de eigenlijke partner. Voor extra spanning doet er ook een homostel mee, zodat sommige heteromannen moeten faken dat ze met een man zijn.

Al in aflevering 1 krijgen de deelnemers als opdracht door het likken van het oor hun ‘partner’ tot een kookpunt te brengen. Dat leidt tot quotes als „Ik vind mijn eigen oren al vies”, en „Ik vond Chantal te ver gaan. Ik zag haar tong uit Jamies andere oor naar buiten komen.”

Programmadirecteur Paul Cormont van RTL5 vindt niet dat Cheat om me te ver gaat. Wel zei hij bij de presentatie dat je altijd moet proberen „te verbazen, spraakmakend te zijn.” En, vertelde hij, bij de casting is bewust gezocht naar kandidaten zonder kinderen.

    • Janna Laeven