Muziek voor Mali

gaan // concert benefietconcert mali 5 maart, Paradiso, Amsterdam Gratis, als je een gitaar meeneemt Paradiso.nl

De jihadisten die in Noord-Mali de sharia invoerden, sloegen studio’s en gitaren kort en klein. Inmiddels kruipt de rijke Malinese muziekcultuur weer langzaam uit het dal, maar er is veel schade. In Paradiso worden dinsdag gitaren ingezameld om het herstel te bespoedigen. Tijdens de benefietavond treden onder meer het afrobeatcollectief Jungle By Night op, en de band uit de Amsterdamse Vluchtkerk, We Are Here. Bezoekers die met een donorgitaar of –versterker komen, hebben gratis toegang, als je aan het eind van de avond tenminste afstand doet van je instrument. Initiatiefnemer Laurens Joensen gaat de ingezamelde gitaren persoonlijk naar de Malinese muzikanten brengen.

    • Leendert van der Valk