Maartzon

None

Een zuidelijke stroming voert morgen (dinsdag) zachte lucht aan en brengt bij velen ongetwijfeld het eerste lentegevoel teweeg, in combinatie met zonnig weer. De rest van deze week blijven de middagtemperaturen in ‘lentestemming’. De nachten zijn echter eerst nog vrij koud. Ook komende nacht kan het vooral in de oostelijke delen van het land tot rond het vriespunt afkoelen met op veel plekken vorst aan de grond.

Morgenochtend is het eerst ook nog koud, maar al vrij snel begint de temperatuur aan zijn weg omhoog, mede onder invloed van de langzaam in kracht toenemende maartzon.

Het wordt in de middag 9 of 10 graden in het Waddengebied tot rond 15 graden in Brabant en Limburg. Daarbij is het zonnig en waait er een zuidzuidoostenwind, 2 tot 4 Beaufort.

In de nacht naar woensdag komt sluierbewolking opzetten, al hebben het noordoosten en oosten nog wel brede opklaringen. Daar koelt het dan nog tot rond het vriespunt af, terwijl het bijvoorbeeld in het westen en Zeeland 4 tot 6 graden wordt.

Woensdag neemt het aandeel (sluier)wolken toe, maar daar weet de zon nog wel raad mee en verder blijft het droog. Met een briesje uit het oosten wordt het maximaal 10 tot 15 graden.

Donderdag verloopt met veel bewolking en wat regen. Opnieuw wordt het veelal 10 tot 15 graden.