Leger: Belmokhtar gedood bij aanslag

Mali

Leger: Belmokhtar gedood bij aanslag

De Algerijnse terrorist Mokhtar Belmokhtar zou dit weekend zijn gedood tijdens een aanval op een basis van islamitische rebellen in Mali. Dat heeft een officier van het leger van Tsjaad zaterdag gemeld. Frankrijk kon de dood van de Al-Qaeda-leider gisteren echter niet bevestigen. Belmokhtar, bijnaam ‘the uncatchable’, is al vaker doodverklaard.

De basis in Mali werd volgens het leger van Tsjaad rond het middaguur volledig verwoest. Zeven islamitische terroristen, onder wie Belmokhtar, zouden daarbij omgekomen zijn. Belmokhtar was leider van de terroristengroep ‘Ondertekenaars in bloed’, die de gijzelingsacie in het Algerijnse gascomplex uitvoerde waarbij 81 doden vielen. Frankrijk was een klopjacht begonnen op hem na de gijzelingsactie. Reuters