Kortkolom sport

Nadal wint Acapulco, Djokovic pakt ‘Dubai’

Amsterdam. Tennisser Rafael Nadal heeft zaterdag in het Mexicaanse Acapulco zijn tweede ATP-titel van het jaar veroverd. In de finale was de Spanjaard veel te sterk voor zijn landgenoot David Ferrer: 6-0 en 6-2. Eerder dit jaar won Nadal, die langdurig geblesseerd was, al in São Paulo. Ferrer had het toernooi in Acapulco de laatste drie jaar gewonnen, maar nu had hij geen schijn van kans. De Serviër Novak Djokovic won het ATP-toernooi van Dubai. Hij versloeg in de finale de Tsjech Tomas Berdych met 7-5 en 6-3. Het was de vierde titel voor Djokovic in Dubai en de tweede van dit seizoen na zijn winst op de Australian Open. (NRC)

WK windsurfen: Van Rijsselberghe tweede

Buzios. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is gisteren op de tweede dag van het WK windsurfen in de RS:X-klasse geklommen naar de tweede plaats in het algemeen klassement. In het Braziliaanse Buzios eindigde de olympisch kampioen in alle drie de races bij de eerste vijf. Van Rijsselberghe heeft evenveel punten als de Griekse koploper Byron Kokkalanis, die een wedstrijd meer gewonnen heeft. Vandaag en morgen racet de bovenste helft van het klassement tegen elkaar, woensdag worden de medailles verdeeld in de medal race. (NRC)

Rick Van der Ven wint EK boogschieten

Rzeszow. Handboogschutter Rick van der Ven (21) heeft zaterdag in het Poolse Rzeszow de Europese indoortitel veroverd. De Brabander rekende in de finale van het olympische onderdeel recurve af met Jean-Charles Valladont uit Frankrijk: 6-4. Van der Ven pakte vorig jaar mei ook al de Europese outdoortitel. Op de Olympische Spelen in Londen afgelopen zomer werd hij vierde. Compoundschutter Peter Elzinga slaagde er niet in goud te bemachtigen. Hij verloor in de finale van de Fransman Pierre-Julien Deloche. (Novum)

Seedorf met Botafogo dicht bij eerste prijs

Rio de Janeiro. Clarence Seedorf (36) heeft met zijn Braziliaanse club Botafogo de finale gehaald van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. In de halve finale werd gisteren afgerekend met rivaal Flamengo. Botafogo, met ook oud-Feyenoorder André Bahia in de basis, won uiteindelijk met 2-0. Seedorf speelde de hele wedstrijd en was betrokken bij de eerste goal. In de finale wacht komende zondag Vasco da Gama. De reguliere competitie in Brazilië loopt van mei tot december. Vorig jaar werd Botafogo hierin zevende. (NRC)

Svindal verovert ook wereldbeker Super G

Amsterdam. Skiër Aksel Lund Svindal heeft gisteren voor de vierde keer de wereldbeker op de Super G gewonnen. De Noor verzekerde zich van de eindzege door in Kvitfjell, in eigen land, als eerste te eindigen. In 2006, 2009 en 2012 was de regerend olympisch kampioen ook de beste. Svindal is niet meer in te halen door de Italiaan Matteo Marsaglia en de Oostenrijker Matthias Mayer. Svindal pakte vorige maand al de wereldtitel op de afdaling. (AP, Novum)