kort

Ireen Wüst, the Netherlands, with her laurels after winning the overall title in the World Speed Skating Championships Sunday Feb. 17, 2013, in the Viking Ship Arena in Hamar, Central Norway. (AP Photo / Hakon Mosvold Larsen, NTB scanpix) NOTWAY OUT
Ireen Wüst, the Netherlands, with her laurels after winning the overall title in the World Speed Skating Championships Sunday Feb. 17, 2013, in the Viking Ship Arena in Hamar, Central Norway. (AP Photo / Hakon Mosvold Larsen, NTB scanpix) NOTWAY OUT AP

Tennis

6-0,

6-2

Nadal vernedert Ferrer en is helemaal terug

Amsterdam. - De Spaanse tennisser Rafael Nadal is helemaal terug na een lange blessureperiode. Gisteren vernederde de nummer vijf van de wereld in de finale van het toernooi in Acapulco zijn landgenoot David Ferrer, vierde op de wereldranglijst. Nadal gaf slechts twee games weg: 6-0 en 6-2. Eerder dit jaar al won Nadal in São Paulo, maar zo overtuigend als gisteren speelde hij nog niet sinds zijn terugkeer in februari na zeven maanden blessureleed. NRC

Schaatsen

Smeekens en Wüst uitblinkers in Erfurt

Amsterdam. - Schaatsster Ireen Wüst mag bij de WK afstanden over drie weken in Sotsji meedoen aan liefst vijf afstanden. Bij de wereldbekerwedstrijden in Erfurt won ze dit weekeinde op de ploegenachtervolging en op de 1.500 meter; ze eindigde als tweede op de 1.000 meter. Behalve voor deze drie afstanden plaatste Wüst zich eerder ook voor de drie kilometer in Sotsji. De schaatsbond besloot gisteren om de kopvrouw van de TVM-ploeg ook te selecteren voor deelname aan de vijf kilometer. Bij de mannen blonk Jan Smeekens in Erfurt uit, met zeges op beide 500 meters. Hij leidt het klassement om de wereldbeker. NRC

Handboog

Europese titel voor schutter Van der Ven

Amsterdam. - Handboogschutter Rick van der Ven heeft zaterdag in het Poolse Rzeszow de Europese indoortitel veroverd. De 21-jarige Brabander rekende in de finale van het olympische onderdeel recurve af met Jean-Charles Valladont uit Frankrijk: 6-4. Van der Ven behaalde in mei vorig jaar ook al de Europese outdoortitel. Op de Olympische Spelen in Londen eindigde hij als vierde. Novum