Bruut stripboek

lezen // stripboek Texas kid, mijn beste Igor Kordey Gratis bij twee strips of besteding van 12 euro aan strips, t/ 11 maart

Texas Kid, mijn beste van Kroaat Igor Kordey krijg je cadeau tijdens de Stripboekgeschenkdagen. Het boekje is een teaser van 54 pagina’s, in zwart-wit, uit een verhaal over de strijd tussen vader en zoon, beiden striptekenaar, dat 200 pagina’s beslaat. Tot frustratie van de zoon overschaduwt de vader met zijn roem alles wat hij doet. In dit eerste hoofdstuk geeft Kordey (1957) ruim baan aan zijn handelsmerk: grimmig, bloedovergoten geweld. Als vader Tomo in de winter verdwaalt vinden ze hem onder en in een wolf, die hij heeft vermoord en open gekrabbeld om zich warm te houden. Spiderman-uitgever Marvel ontsloeg Kordey in 2003 omdat zijn stijl te ‘Europees’ was, te duister. De heftigheid van dit verhaal heeft weinig donkere tonen nodig.

    • Ron Rijghard