Architectloos bouwen

None

Zien // TentoonstellingWe Can Make It if We Try #4: A Global FacadeT/m 31 maart, Eindhoven, onomatopee.net ***

Zelf een terrasje beginnen is zo moeilijk nog niet. Zoek een afgesloten straat, plaats een vlonder tegen de stoepranden, stoeltjes erop, en uw horecaonderneming kan van start. Ontwerper Bjørn Andreassen struinde met zijn fotocamera de wereld af naar selfmade oplossingen op straat. In India trof hij een torenhoge muur van gestapelde winkeltjes, in Duitsland een huis dat bijna bezwijkt onder de zonnepanelen. Dit architectloos bouwen boeit kunstenaars en vormgevers. Lowtech oplossingen, zoals in Andreassen zijn fotoreeks, geven een andere voldoening dan iets kant-en-klaar kopen. Andreassen past in een trend, maar geeft er een eigen draai aan: hij bouwt die krukkige winkeltjes na met stukjes hout, soms dunner dan tandenstokers.

    • Sandra Smets