Feyenoord zet NEC eenvoudig opzij

Graziano Pelle van Feyenoord na zijn 0-2 in de wedstrijd tegen NEC. Foto ANP / Ronald Bonestroo

Feyenoord heeft vanmiddag simpel van NEC gewonnen. In De Goffert werd het 0-3 door treffers van Jean-Paul Boëtius en Graziano Pellè. De Rotterdammers houden door de overwinning aansluiting met de topploegen en staan nu derde, op drie punten van koploper PSV.

Boëtius zette de bezoekers al na elf minuten op voorsprong. Na een mooie steekbal van Tonny Vilhena maakte de vleugelaanvaller het rustig af. Lex Immers verzuimde even later om de voorsprong te vergroten, waarna NEC het aluminium raakte. De thuisploeg bleef aanzetten en kreeg via AZ-huurling Erik Falkenburg een geweldige kans op de gelijkmaker. Hij mikte echter van dichtbij over.

Feyenoord liet aan de andere kant niet na het net te vinden. Schaken brak door op rechts, waarna Pellè zijn afgemeten voorzet in de 0-2 omzette. Een minuut later schoot de Italiaan fraai op doel, maar doelman Gábor Babos redde de bal knap uit de kruising.

In de tweede helft kreeg Falkenburg opnieuw een goede kans, maar hij kopte over het doel. Feyenoorder Jordy Clasie schoot even later op de paal.
NEC kon vervolgens geen vuist meer maken, terwijl Feyenoord tevreden leek met de 0-2 voorsprong. Boëtius besliste het duel zeven minuten voor tijd definitief door van afstand de bal in de hoek van het doel te mikken en zijn tweede treffer aan te tekenen.

De Nijmegenaren blijven met 36 punten zevende. FC Utrecht, de nummer zes, heeft 42 punten verzameld.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.

    • Lex Boon