ADO Den Haag stevig in subtop na derde thuiszege op rij

ADO Den Haag heeft vanmiddag de derde thuiszege op rij geboekt in de Eredivisie. Na NAC Breda en Heerenveen moest ook Heracles Almelo eraan geloven: 3-1. Mike van Duinen zette ADO tot twee keer toe op voorsprong, Tjaronn Chery maakte de derde goal. Alle treffers in het Kyocera Stadion vielen na rust.

ADO nestelt zich door de overwinning steviger op de achtste plaats. Heracles blijft elfde, maar de voorsprong op de nacompetitieplaatsen bedraagt maar drie punten.

Een blunder van Milano Koender hielp ADO in de 65e minuut in het zadel. De verdediger raakte de bal op de rand van het strafschopgebied op kinderlijke wijze kwijt aan Van Duinen, die zich dat buitenkansje niet liet ontnemen. Heracles gaf zich echter niet gewonnen en kwam tien minuten later via Geoffrey Castillion op gelijke hoogte. De spits profiteerde van een mooie steekpass van Ben Rienstra.

In het laatste kwartier liet Heracles zien niet voor niets op hekkensluiter Willem II na de meeste tegentreffers in de Eredivisie te incasseren. Van Duinen kon in de 81e minuut vogelvrij een voorzet van Chery achter doelman Remko Pasveer werken. Vlak voor tijd zorgde Chery zelf voor het slotakkoord.

AZ dieper in de problemen

Eerder vandaag zakte AZ in Waalwijk door het ijs waardoor dat nacompetitiespook een steeds serieuzere bedreiging vormt voor de Alkmaarders. De ploeg van trainer Gert Jan Verbeek verloor bij RKC met 2-1 en staat nu alleen op doelsaldo nog boven ‘de streep’. AZ voelt de hete adem van nummer zestien Roda JC in de nek. De Limburgers profiteerden van de zeperd van AZ en staat nu op punten gelijk.

Feyenoord klopte NEC eenvoudig en houdt aansluiting met de andere titelkandidaten PSV en Ajax.

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.