34 leden Syrisch regime gedood bij aanval rebellen

Minstens 34 leden van het regime van de Syrische president Assad zijn vandaag gedood bij een aanval van rebellen op een politie-academie. De aanval vond plaats in de provincie Aleppo, in het noorden van het land. Dat meldt het Syrisch Observatorium, een organisatie in Londen dat het geweld in Syrië probeert te monitoren.

Rond de opleidingsschool vindt al de hele week een felle strijd plaats tussen regeringstroepen en rebellen. Daarbij werden vorige week volgens de mensenrechtenorganisaties al minstens 26 opstandelingen, veertig soldaten en vijf regeringsgezinde militieleden gedood.

The Sunday Times sprak Assad

In een interview met The Sunday Times reageert president Assad vandaag op de extra steun van zestig miljoen dollar die de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de afgelopen week toezegde aan de oppositie in Syrië. Volgens Assad moeten andere landen zich niet bemoeien met de interne aangelegenheden, zo zei hij in het eerste interview met een westers medium sinds een jaar. Gisteren beschuldigden Syrië en zijn bondgenoot Iran de VS al van het hanteren van dubbele standaarden.

Ook noemde Assad de Britse regering ‘oppervlakking en onvolwassen’ en hekelde hij de “onconstructieve rol” van het land.

“Hoe kunnen ze de situatie beter maken, het geweld verminderen, terwijl ze terroristen wapens willen sturen?”

Bekijk hier een deel van het interview. Het volledige interview vind je op de site van The Sunday Times.

    • Lex Boon