Zonnebril uit restmateriaal

Grafisch ontwerper Cantemir Gheorghiu (30) vindt dat je mode niet te serieus moet nemen. In 2010 kwam de Berlijner met een serie felgekleurde kartonnen brilletjes zonder glazen, waarmee hij de draak stak met hipsters en hun nerdbrillen met zwart montuur. Gheorghius Papp-brillen (Pappe is Duits voor karton) groeiden uit tot een hit onder Berlijnse clubbers en festivalgangers en worden inmiddels in meer dan tweehonderd winkels verkocht, waaronder de winkel van het Victoria & Albert Museum in Londen. Dit voorjaar lanceert Gheorghiu een zonnebril mét glazen. De Papp UV is gemaakt van zogenaamd cellulosekarton (een mix van gerecycled hout, kartonresten en hars) dat licht en flexibel is, en tegelijk stevig. De handgemaakte bril laat zich plat opvouwen en kan zelfs in een boek worden opgeborgen. De Papp UV komt in vier varianten, waaronder een klassiek rechthoekig en een modieus rond montuur.

29,90 euro. Vanaf eind maart via www.papp-up.com.