Weer verlies voor Federer

Roger Federer, die dit jaar nog maar drie toernooien speelde, heeft vrijdagavond opnieuw verloren van een ‘angstgegner’. Was het twee weken geleden de Fransman Julien Benneteau die in Rotterdam in de kwartfinale te sterk was, nu legde de zeventienvoudig grandslamwinnaar het in Dubai in de halve finale af tegen Tomas Berdych.

Van de laatste zeven wedstrijd won de Tsjechische nummer zes van de wereld vier keer van de Zwitserse grootmeester. Sensationeel was de overwinning van Berdych in 2010 op Wimbledon, op Federers heilige Londens gras. De Tsjech was vorig jaar op de US Open te sterk in de kwartfinale.

Berdych neemt het in Dubai in de finale op tegen Novak Djokovic, de nummer één van de wereld. De Serviër verloeg de Argentijn Juan Martin del Potro, winnaar van het ABN Amro-toernooi twee weken geleden.