Voorplamuren

Een gezicht opmaken vertoont grote gelijkenis met klussen in huis. Termen als vijlen, schaven, smeren, verven en lakken behoren tot het gemeenschappelijk jargon. Net als primen.

‘De functie van primer staat ook bekend als grondverf’, lees ik op een klussite. ‘Het zorgt ervoor dat de volgende verflagen beter hechten.’ Dat had net zo goed op een beautyblog kunnen staan.

Prep + Prime skin smoother van M.A.C (10 gram, 27,50 euro) belooft alle rimpeltjes en lijntjes in één keer glad te strijken. Dat valt tegen. De rimpels blijf je zien, maar ze voelen wel heel glad. En het is waar dat foundation veel beter blijft zitten als de huid eerst in deze grondverf staat. Ook loopt het oogpotlood gedurende de dag minder uit. In tegenstelling tot veel grondverf is dit zalfje gelukkig geur- en kleurloos.