Video: Britse politica geeft nieuwe dimensie aan ‘geen commentaar’

De conservatieve partij van de Britse premier Cameron heeft het moeilijk. Zo leden de Tories gisteren een gevoelige nederlaag bij een lokale verkiezing. Kandidate Maria Hutchings was er letterlijk sprakeloos van. Ze deed een ‘Vogelaartje’.

Hutchings werd na afloop van de bekendmaking van het voor haar desastreuze verkiezingsresultaat in kiestdistrict Eastleigh omringd door journalisten en camera’s en geeft vervolgens een nieuwe dimensie aan de woorden ‘geen commentaar’. Ze houdt de kaken stijf op elkaar en kan met moeite door haar medewerkers worden weggevoerd door de zichtbaar en hoorbaar verbaasde meute journalisten.

http://www.youtube.com/watch?v=Ubu6cFP1ME0&feature=player_embedded

De beelden van de zwijgende Hutchings doen ons Nederlanders natuurlijk heel sterk denken aan oud-minister Ella Vogelaar (PvdA), die in 2008 volledig dichtklapte toen ze belaagd werd door GeenStijl-verslaggever Rutger Castricum. Vogelaar werd uiteindelijk, mede door haar belabberende optredens in de media, aan de kant gezet door toenmalig partijleider Wouter Bos. Over het politieke lot van Hutchings is nog niet besloten.

http://www.youtube.com/watch?v=-pk5_PBTkcA