Uitgelicht zondag

Zur ARTE-Sendung Twiggy, das Gesicht der 60er 6: 1967 war Twiggy fŸr das Shooting einer gro§en Werbekampagne mit dem Fotografen Melvin Sokolsky in New York. Die schwarz-wei§en Twiggy-Masken wurden an Schaulustige verteilt, die damit auf den Bildern als Komparsen dienten. © 2006 Melvin Sokolsky Foto: ARTE Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv
Zur ARTE-Sendung Twiggy, das Gesicht der 60er 6: 1967 war Twiggy fŸr das Shooting einer gro§en Werbekampagne mit dem Fotografen Melvin Sokolsky in New York. Die schwarz-wei§en Twiggy-Masken wurden an Schaulustige verteilt, die damit auf den Bildern als Komparsen dienten. © 2006 Melvin Sokolsky Foto: ARTE Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © 2006 Melvin Sokolsky

Film

Sister Act (Emile Ardolino, 1992, VS). Even succesrijke als mechanische komedie. Nachtclubzangeres Whoopi Goldberg duikt onder in nonnenklooster en leidt het koor daar tot succes door reli-versies van soulklassiekers. Net5, 20.00-22.00u.

Two Weeks Notice (Marc Lawrence, 2002, VS). Regiedebuut van de scenarioschrijver van Miss Congeniality en Forces of Nature, alle met Sandra Bullock. Nu speelt zij een wat onhandige idealistische milieuadvocate die in dienst komt van de schatrijke vastgoedhandelaar Hugh Grant, een onuitstaanbare maar ook onweerstaanbare man. Zoals het hoort, ontwikkelen ze een haat-liefdeverhouding, met veel verbaal vuurwerk en geestige, romantische liefdesliedjes. Net5, 22.00-23.55u.

La sciènce des rêves / The Science of Sleep (Michel Gondry, 2006, F/GB/I). De Franse regisseur Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) knutselt in deze film met eierdozen en toiletrollen een droomwerkelijkheid waarin Gael García Bernal rondvliegt volgens zijn eigen droomtechniek. Gondrys oeuvre zit vol kinderlijk verlangen naar de tijd dat je met Lego en Meccano je eigen wereld kon bouwen. Ook met Charlotte Gainsbourg en Miou-Miou. BBC 2, 01.05-02.45u.

Informatief

Secrets d’histoire. Serie documentaires over historische figuren. Maria Carolina (1752-1814) was koningin van Napels en Sicilië. Ze had een onbuigzaam karakter en ze was voorstander van een verlicht despotisme. Tot het uitbreken van de revolutie in Frankrijk die haar zus Marie-Antoinette het hoofd kostte. Met Nederlandse ondertitels. TV5, 14.00-15.30u.

Andere Tijden: De Nachten van Assen. De traditionele Nacht van Assen, voorafgaand aan de TT, trok eind jaren zestig jaarlijks duizenden jongeren. Zij dronken te veel en belaagden bevolking en politie. Elk jaar weer werd er gevochten, totdat in 1973 de overheid grip kreeg op de relschoppers. Ned.2, 21.25-22.00u.

Horizon: The Truth About Meteors. Professor Iain Stewart legt uit wat meteorieten en asteroïden zijn, waar ze vandaan komen, welke gevaren ze opleveren en welke rol ze in de geschiedenis van de aarde tot dusver gespeeld hebben.BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Mayday. Eerste aflevering van vijfdelige dramaserie. Een stadje maakt zich op voor het meifeest. Maar als de optocht door de hoofdstraat moet beginnen, blijkt de Meikoningin, de veertienjarige Hattie Sutton, spoorloos. Vier inwoners komen tot de onthutsende conclusie dat ze een naaste verdenken van haar verdwijning. Terwijl zich een burgerwacht vormt, blijft de vraag open wie Hattie heeft ontvoerd en waarom.BBC 1, 22.00-23.00u.

When Amy came to Dingle. Op een decemberavond in 2006 vloog Amy Winehouse naar een dorp in het zuidwesten van Ierland voor de opname van een muziekspecial voor televisie. Winehouse speelde in het piepkleine kerkje een akoestische set met liedjes van haar plaat Back to Black. Na het optreden sprak de zangeres over haar muziek en muzikale bronnen, onder wie Mahalia Jackson, Ray Charles en de Shangri-Las. Canvas, 22.00-22.45u.

Radio

Holland Doc Radio. Reportage over een tocht naar de top van Morteratsch-gletsjer in Zwitserland met glacioloog Hans Oerlemans. Daar staat een door hem ontworpen en gebouwd weerstation. Een paar keer per jaar neemt hij de gevaarlijke route naar boven om een sneeuwprofiel te maken en de ijstemperatuur te meten. In 2001 ontving Oerlemans voor zijn gletsjeronderzoek een NWO-Spinozapremie. Radio 1, 21.04-22.00u.