Uitgelicht zaterdag

Film

Hairspray (Adam Shankman, 2007, VS/GB). Film naar Broadwaymusical uit 2002. Met John Travolta als Edna Turnblad, met vette onderkin, dikke kont en opgezwollen benen. Hij is slechts te herkennen aan stem en danspasjes. Net als in het origineel van John Waters speelt het verhaal zich af in het suffe Baltimore. Het is 1962, de Cuba-crisis hangt in de lucht en R&B is dé muziek. Ook met Christopher Walken, Michelle Pfeiffer. RTL8, 20.00-22.30u.

28 Days Later... (Danny Boyle, 2002, GB). Postapocalyptische zombiethriller over een man die uit coma ontwaakt in een uitgestorven Londen. Oorzaak: een psychologisch virus, dat zich voedt met hedendaags geweld en modern onbehagen. Met Naomi Harris, David Schneider, Cillian Murphy. RTL 7, 22.30-0.40u.

Pan’s Labyrinth (Guillermo del Toro, 2006, MEX/E/VS). Fantasy speelt in het Spanje van 1944. Een moeder is met haar dochter op weg naar hun nieuwe man en vader, commandant van een fort in het bos. Een faun lokt het meisje mee in een onderaards rijk. De vermenging van een sprookje met een grimmige periode uit de Spaanse geschiedenis is de grote prestatie van Del Toro. RTL5, 22.50-01.20u.

Jamón, jamón (Bigas Luna, 1992, E). Catalaanse schrijver-regisseur Luna maakte een zwarte komedie over Spaans machismo, calorierijk voedsel, onderbroeken en de koortsachtige hunkering van zes personages naar (seksuele) bevrediging. Film zou in metaforische zin over Spanje en ‘Europees imperialisme’ gaan. Met o.a. Penélope Cruz en Javier Bardem. Canvas, 23.50-01.20u.

Katalin Varga (Peter Strickland, 2009, RO/GB). Katalin Varga (Hilda Péter) wordt met haar bastaardzoon het huis uitgezet en trekt met paard en wagen de Karpaten in, op zoek naar genoegdoening én verzoening voor iets wat haar ooit is aangedaan. Ze richt haar haviksblik op de horizon, maar overal is bos. Ned.2, 00.20-01.40u.

The Private Lives of Pippa Lee (Rebecca Miller, 2009, VS). Rebecca Miller, dochter van toneelschrijver Arthur Miller, verfilmde haar eigen debuutroman. Robin Wright schittert in de titelrol als de ideale schrijversechtgenote: gevat, elegant en dertig jaar jonger. Ze volgt haar echtgenoot Alan Arkin gedwee naar een bejaardenoord. Maar dan begint alles te schuiven. Miller ontleedt stijlvol en indringend Pippa’s complexe persoonlijkheid. Ook met Winona Ryder, Keanu Reeves.BBC 2, 01.05-02.45u.

Informatief

Signé Chanel. Een avondje Karl Lagerfeld. Eerst een documentaire uit 2005 waarin het ontstaan van een Chanel-collectie van begin tot eind wordt gevolgd, vanaf de eerste schetsen van hoofdontwerper Karl Lagerfeld tot de verkoop aan cliëntes. Wordt om 21.00u gevolgd door Karl Lagerfeld se dessine uit 2012, waarin de ontwerper vertelt over zijn leven en werken. Tot slot om 21.55u Fendi - Le jour d’avant, documentaire uit 2009 over de voorbereidingen voor een show van modehuis Fendi, waar Lagerfeld ook al veertig jaar voor werkt. Arte, 20.15-22.45u.

Amusement

The Borgias. Slotaflevering van dramaserie over de familie die in de veertiende en vijftiende eeuw mede dankzij corruptie en moord aan de macht kwam in o.m. het Vaticaan. Eén, 22.05-22.50u.

Sport

Alpineskiën. Rechtstreeks verslag van de Wereldbekerwedstrijd afdaling voor vrouwen op de Kandahar bij Garmisch-Partenkirchen. Vanaf 11.40u beelden van de afdaling mannen in Kvitfjell, op de door Bernhard Russi voor de Olympische Winterspelen van 1994 ontworpen piste. ARD, 10.25-12.55u.