Tot morgenmiddag geen treinen Zaandam - vondst asbest bij spoor

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Tussen Uitgeest en Zaandaam rijden tot morgenmiddag geen treinen, omdat asbest op en langs het spoor moet worden opgeruimd. Het asbest is vrijgekomen bij een brand in een loods in Assendelft woensdagnacht, meldt de gemeente Zaanstad aan persbureau Novum.

De NS laat weten dat het treinverkeer, dat vanmiddag werd stilgelegd, naar verwachting morgen rond twee uur ‘s middags weer wordt opgestart. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur. Reizigers tussen Alkmaar en Amsterdam Centraal moeten omreizen via Hoorn. Reizigers tussen Uitgeest en Amsterdam Centraal kunnen omreizen via Haarlem.

De brand woedde in de nacht van woensdag op donderdag. Een deel van de loods en een woonhuis gingen in vlammen op. Ook op het terrein van praktijkschool De Brug aan de Saenredamstraat is asbest gevonden. Dit terrein wordt sinds gisteren schoongemaakt. Geprobeerd wordt de werkzaamheden voor maandag te hebben afgerond, zodat leerlingen maandag weer naar school kunnen.