Recensie-overzicht Theater

Anton Tsjechovs De Kersentuin bij Hummelinck Stuurman. Gezien 23/2. Itsjechov3.nl 88

NRC HandelsbladRegisseur Gerardjan Rijnders mag beschikken over topacteurs; aan spelregie heeft hij weinig aandacht besteed. Elke acteur viert zijn eigen feestje. Nergens wordt dit ensemble meer dan een verzameling eilandjes; hun spel een reeks solo’s zonder samenhang. **

TrouwWat een speelsheid danst er van het podium de zaal in. In taal, spel en tempo. Het is alsof wij allemaal worden meegesleurd met de lichtzinnigheid van Ljoebov. Lopachin incluis. *****

Het ParoolIn een voorstelling die zo karig is met emoties, blijft alles keurig binnen de lijntjes. Tsjechovs verloren personages verdienen beter. Aan het eind, als het landgoed verkocht wordt, is er een emotionele uitbarsting tussen de oude en de nieuwe eigenaar. Maar ook dat blijft vlak, en onderstreept daarmee de grauwheid van de hele voorstelling. **