Recensie-overzicht Muziek

None

Festival Cross-Linx, 2/3 Amsterdam, 3/3 Rotterdam, 4/3 Groningen.

NRC HandelsbladHet festival, dit jaar in vijf steden, richt zich op ‘ongewone’ samenwerkingen tussen verschillende muziekstijlen. De twee hoofdacts, het Britse triphoptrio Lamb en de Canadese zanger Patrick Watson, gingen aan de slag met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. En dat pakte heel verschillend uit. Waar de electro van Lamb gepaard aan de strijkers voelde als een gearrangeerd huwelijk, was bij Patrick Watson sprake van warme versmelting. ****

Eindhovens DagbladVolle kracht zijwaarts. Dat is het motto waarmee artistiek leider van het Eindhovense Muziekgebouw Frank Veenstra het jaarlijkse festival Cross-Linx onder de aandacht brengt. Voor de twaalfde keer brengt hij op één avond acts bij elkaar die dwarsverbanden aangaan tussen muzikale genres. Zijn benadering past helemaal in deze tijd. Niet alleen ligt zijn visie ten grondslag aan het hele programma van het Muziekgebouw, hij weet ook andere podia mee te krijgen.