Recensie-overzicht Film

Silver Linings Playbook van David O. Russell met Jennifer Lawrence (Oscar!)

NRC HandelsbladDe film voltrekt zich volgens het principe: wat als een romcom zich zou voltrekken in een echte wereld met echte mensen, met echte problemen, die in echte huizen wonen en echte kleren dragen? Zonder de dikke suikerlaag die meestal over romantische komedies ligt. ***

Het ParoolSilver Linings Playbook is aanvankelijk een originele komedie rond een onwaarschijnlijke romance, maar in de tweede helft van de film worden alle balletjes teleurstellend voorspelbaar ingekopt. [...] Onze geliefden waren knettergek, asociaal en manisch, maar daar blijft niets van over ***.

TrouwPsychisch geworstel kan het onderwerp zijn van films ('The Hours'), of een handige plottruc: gekke toestanden gegarandeerd. In deze film gebeurt het allebei. [...] Gaandeweg verdwijnt het thema depressie naar de achtergrond.