Recensie-overzicht expositie

None

Luc Tuymans – grafisch werk. T/m 2/6 Gemeentemuseum, Den Haag.

NRC HandelsbladHet overzicht in Den Haag beslaat het grafische oeuvre van 1989 tot en met vorig jaar, aangevuld met schilderijen. Het is een tocht langs verrassende veelvormigheid geworden. Dat is het bijzondere van het grafische werk van Tuymans: het gaat niet alleen over de afbeelding, maar ook over de papiersoort, het drukprocedé, het formaat en de drager. Alles in het grafische werk van Tuymans kan oneindig variëren. *****

de VolkskrantWie niet doorkneed is in de Tuymans-kunde tast verder in het duister. De afwezigheid van duiding in de tentoonstellingszalen is een groot manco op een verder voorbeeldige expositie met het grafische werk van Luc Tuymans. ***

TrouwHandschrift, daar gaat het om in de schilderijen. Iets wat in reproducties al snel verloren gaat, maar in deze tentoonstelling duidelijk naar voren komt. Een handschrift dat het verdient gelezen te worden.