Onderzoek politie: doden Haaksbergen door gezinsmoord

Een woordvoerder van de politie stond gisteravond de media te woord bij de oprijlaan van een woning in het Twentse Haaksbergen waar twee doden werden gevonden. Foto ANP / Vincent Jannink

De twee doden die gisteren in het Overijsselse Haaksbergen werden gevonden zijn omgekomen door een gezinsmoord. De 51-jarige man heeft zijn 46-jarige vrouw vermoord en daarna zelfmoord gepleegd, concludeert de politie vandaag uit onderzoek.

De slachtoffers zijn de bewoners van het pand aan de Ammeloeweg waar zij werden gevonden. Een familielid had rond 13.00 uur de politie gewaarschuwd omdat hij of zij zich zorgen maakte. In de woning werden de doden gevonden. De politie onderzoekt nog wat er precies in de woning is gebeurd, maar is er al zeker van dat er geen derden bij het incident zijn betrokken.

De vrouw die omkwam is Herma Boom. Zij stond vorig jaar bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op de vijftiende plaats van de kandidatenlijst van het CDA, maar kwam niet in de Kamer doordat de partij maar dertien zetels haalde.